Maneesin pohja

 

Nyt on päästy jo niin pitkälle, että uusitaan maneesin pohjaa.

Vanhaa pölyävää "hiekkaa" yritettiin postaa jo kesällä. Työskentely kuormaajalla nostatti kuitenkin niin rankan pölyn, että konekuskin oli pakko lopettaa: "Pölyssä en nähnyt missä on seinät ja oviaukko!"

Maneesia kasteltiinkin nyt ensin vedellä, jotta pölyä saatiin yhtään aisoihin. Pinta kaaviittiin sen jälkeen kokonaan pois ja kuljetettiin pihalle kasalle. Kasaa tasataan myöhemmin ja paikalle tehdään parkkialuetta. 

Lopuksi maneesi vielä lakaistiin, jotta kaikki vanha saatiin tarkkaan pois. Pölyä oli kuitenkin varsin runsaasti. José oli melkoinen ufomies hengitysmaskissaan lakaisukonetta ajaessaan ...

Maneesissa on mitä mainioin pohja, asvalttia. Se on suora, tasainen ja erinomainen ratsastuspinnan ja pintahiekan levittämiseen.

Pintahiekka tulee spesiaalisti sekoitettuna Sulinin montulta. Sen hoitaminen pitäisi olla suhteellisen helppoa, mutta tärkeintä tietenkin on sen toimiminen ratsastettaessa. Ainoa haaste varmaan tulee olemaan sen kosteana pitäminen. Kastelussa auttaa veden saaminen joko läheltä Roineesta tai uudesta porakaivosta.